Frittata med sparris

Text: Jeanette Garder
Redaktör Vinjournalen.se
https://www.vinjournalen.se

Du gör denna frittata med potatis, sparris, ärtor och ost, förslagsvis i en avlång ugnsfast form som är c:a 35 x 25 cm stor.
• 8 fasta potatisar
• knippe grön färsk sparris
• 5-6 vårlökar
• 3 dl frysta ärtor
• olivolja
• 6 ekologiska ägg
• mjölkgrädde (blanda 1,5 dl mjölk och 0,5 dl vispgrädde)
• salt och svartpeppar
• cayennepeppar
• 150 g riven västerbottenost

Koka potatisen livligt i 5-6 minuter, så att den fortfarande är lite fast och inte helt mjuk.
Låt kallna och skala. Skär potatisen i skivor.
Skär vårlökarna i tunna strimlor.
Lägg ärtorna i en skål med varmt vatten några minuter och låt sedan vattnet rinna av.
Ansa sparrisen och skär bort nedersta 2 cm. Skär sparrisen i mindre bitar.
Rosta sparris, vårlök och ärtor i olivolja i 10 minuter i en stekpanna på låg värme till sparrisen är nästan mjuk.
I en bunke vispar du ihop ägg, mjölk, salt, peppar, i med lite cayennepeppar och riven västerbottenost.
Smöra den ugnsfasta formen och bred ut ett lager av den skivade potatisen. Fördela de andra grönsakerna ovanpå och häll över äggsmeten jämt över.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i 20 minuter tills frittatan stelnat och fått fin färg.

Vilarnau Brut Nature Organic

Till frittata provar vi ett gott och prisvärt bubbel! Här är en spansk, ekologisk cava från strax öster om Barcelona och gjord på de lokala druvorna druvorna Macabeo, Xarel-lo och Parellada. Just dessa druvor passar väldigt bra till grön sparris! Ett härligt helt torrt och fräscht komplex cava utan någon tillsats av dosage och med ljusa, fina bubblor och trevlig mousse. Vinet har en fruktig och elegant doft med toner av päron och gula plommon. Vilarnau har en certifierad eko-produktion på samtliga vingårdar. Det betyder att inga kemiska bekämpningsmedel och ingen konstgödsel används.

Systembolags nr: 7731
95 kr

1 Trackback / Pingback

  1. Sparris - en omöjlig kombo med vin? - Malter Magasin

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*