Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask 28/2

Detta är en pressrelease från TOMP Beer Wine & Spirits AB

Dublinbaserade irländska craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade whiskey. Nu kommer en spännande Amaronefatslagrad 12-årig till Sverige! 256 flaskor lanseras på den svenska marknaden den 28/2 2019, pris 899 kr på Systembolaget. Nr 40393. Lanseringen är en weblansering. Destillerichefen och master blendern Alex Chasko har med sin expertis och fingertoppskänsla hittat ännu en riktigt spännande utgåva som nu når Sverige.

2006 fyllde familjen Teeling ett ex-bourbonfat med irländsk whiskey och lät den vila i 10 år innan whiskeyn flyttades över till ett ekfat från Amaronevins-producenten Musella i 24 månader. Efter totalt 12 års lagringstid var det så dags för tappning av denna häftiga skapelse. Teeling Whiskey Amarone Cask har buteljerats på fatstyrka, 58,4% alkohol.

I doften finner man en härligt knäckig och nötig ton. Amaronefatet finns med i doftbilden tillsammans med maltiga inslag.

I smaken så välkomnas man in i fruktträdgården tillsammans med oljig och maltig ton. Karamelltoner tillsammans med inslag av torkad frukt, såsom gula russin och torkad aprikos. Whiskey har en härlig balans med ett extra tryck från alkoholstyrkan.

Eftersmaken är lång och får hjälp av den mjuka vegetabiliska oljigheten tillsammans med alkoholhalten. Mot slutet så kommer känslan av kanderade apelsinskal och citrus.

Teeling Whiskey Amarone Cask Single Malt – 12 Years Old

Artikelnummer: 40393

Pris: 899 kr
Alkohol%: 58,4%
Storlek: 70 cl
Antal: 256 flaskor
Lansering: 28:e februari 2019. Webblansering

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*