The Glenrothes lanserar exklusiv 42-åring

The Glenrothes lanserar The 42, en limiterad och exklusiv single malt inspirerad av färgerna och det karaktäristiskalandskapet som omringar destilleri.

The Glenrothes 42 yo är den första utgåvan i sin ålder som lanseras, resultatet är en enastående och limiterad premiumwhisky, som mognat under fyra decennier på destilleriet i hjärtat av Speyside. Denna single malt säljs i en väldigt begränsad upplaga med endast 1134 flaskor tillgängliga världen över.

På The Glenrothes är de måna om att skapa den bästa whiskyn och deras senaste produkt The 42 är ett utmärkt bevis på deras genuina och välbevarade hantverkshistoria. Deras Master Whisky Maker Laura Rampling har gjort ett noggrant urval där enbart fyra exceptionella ekfat i högsta kvalité valts ut för att skapa denna enastående 42-åriga whisky. The 42 återspeglar de skiftande färgerna i landskapet runt om destilleriet. Förpackningen är unikt designad med kulörer och former hämtade från naturen, den ädla drycken presenteras i en kristallkaraff, som är en tolkning av The Glenrothes ikoniska flaska.   

Långsamt lagrad i mer än fyra decennier i hjärtat av det levande landskapet på The Glenrothes Estate i Speyside, förvandlas The 42 till en vackert balanserad och djärvt elegant premiumwhisky med en smakprofil rik på sötma med inslag av solmogna aprikoser, apelsinskal, karamelliserade mandlar och korianderfrön. Buteljerad i det mest perfekta ögonblicket, efter 42 år.

Den 2 mars kl.10.00 släpps endast 2 flaskor som en webblansering på Systembolaget.

Master Whisky Maker Laura Rampling om lanseringen

”Denna 42-åriga whisky förkroppsligar karaktären hos The Glenrothes-destilleriet. Under fyra decennier har dessa fyra fat tagit vätskan på en mognadsresa och förfinat den redan delikata och fruktiga karaktären utan att övertrumfa den. Lika delar vetenskap och alkemi tillsammans med lite magi resulterar i en elegant whisky som låter den ljusa och levande karaktären hos The Glenrothes sjunga.”

The Glenrothes 42 yo

Artikelnummer: 41344
Volym: 700 ml
Pris: 80 000 SEK
Alkoholhalt: 43%
Ålder: 42 yo

Arom: Soltorkad aprikos, apelsinskal, kanderade mandlar, korianderfrö, muskot och cederträ
Smak: Brunt socker, honung, krämig vanilj, rostade mandlar och apelsinolja
Finish: Lång, söt och krämig som dröjer sig kvar med en ton av nöt