Two Stacks Single Malt Whiskey lanseras den första September

Two Stacks Single Malt Whiskey

Den första september lanseras en unik Irländsk single malt whiskey i Systembolagets fasta sortiment – Two Stacks Single Malt Whiskey. Om ni inte hört talats om Two Stacks tidigare så kan vi försäkra er om kvalitén på whiskeyn. Panelen som blindtestade olika single malts från hela EU gav Two Stacks Double Barrel skyhöga poäng vilket ledde till en hedersvärd plats på Systembolagets hyllor. Pris 379 kr för 70cl otroligt balanserad och smakrik whiskey. 

Grundarna av Two Stacks Irish Whiskey heter Shane McCarthy, Donal McLynn och Liam Brogan. Tre goda vänner som startade exportföretaget Ireland Craft Beverages. Med stor framgång har man spridit Irländsk dryckestradition och kulinariska hantverk världen över. 2020 startade vännerna ett eget whiskeyvarumärke, Two Stacks Irish Whiskey. Med stor respekt för traditionella tillverkningsmetoder tillsammans med en mer modern och innovativ blending har varumärket vuxit snabbt. Idag finns Two Stacks i över 25 länder och i +30 delstater i USA. 

Grundarna av Two Stacks Irish Whiskey heter Shane McCarthy, Donal McLynn och Liam Brogan.

Namnet Two Stacks kommer från de två höga skorstenarna som prydde det gamla destilleriet i Dundalk, som ligger på Irlands östkust. Skorstenarna var så höga att de en gång fungerade som en navigationspunkt för sjömän som trafikerade rutter längst med kusten. 

Historien bakom Two Stacks är full av berättelser från det förflutna, men grundarna av varumärket har också en djupt rotad övertygelse om att irländsk whiskey står för mångfald, kreativitet och personlighet.

Första marknaden i världen

Nu kan vännerna lägga till ytterligare en marknad då Two Stacks Single Malt Double Barrel lanseras på Systembolaget. Just denna upplaga single malt whiskey är helt ny och Sverige är den första marknaden i världen att sälja Double Barrel. Om irländarna själva vill köpa en flaska så måste dom, till en början, besöka en Systembolagsbutik i Sverige. Ni är alltid välkomna. 

Two Stacks Single Malt Whiskey

Two Stacks Single Malt Double Barrel har en alkoholstyrka på 43%, inte kylfiltrerad och färgen är skapad helt naturligt från ekfaten. På etiketten så är det öppna kort som gäller, typ av destillat och fatval står tydligt på flaskans framsida. Master blendern på Two Stacks är helt öppen med hur han har skapat Double Barrel. Häng med nu, han har blandat 50% av innehållet med trippeldestillerad whiskey som lagrats på Oloroso Sherryfat, 40% dubbeldestillerad whiskey som lagrats på bourbonfat och sista 10 procenten av innehållet är rökig malt som lagrats på bourbonfat. Ett hantverk! 

Two Stacks Single Malt Double Barrel

Namn: Two Stacks Single Malt Double Barrel
Storlek: 700ml
Alkoholhalt: 43%
Pris: 379 kr
Artikelnummer: 407

Doft: Salt karamell, honung, tropisk frukt och en sherrysötma i bakgrunden.  
Smak: Honung, citrus, kryddpeppar, vanilj och en varm pläd av rökiga toner som samspelar med destillatens fruktiga noter.
Eftersmak: Balanserad finish där den torvrökta malten hjälper förlänga den totala upplevelsen.