Waterford släpper Irlands första certifierade ekologiska whisky

Att jobba nära bönderna som förser Waterford med korn är en hjärtefråga för det irländska destilleriet. De har arbetat hårdare än något annat destilleri i världen för att spåra och separera deras odlare för att på så sätt försöka hitta whiskyns terroir.

Waterford tycker att det är oroande att stora delar av industrin med likgiltighet behandlar den primära källan till Single Malt Whiskys extraordinära smak: kornet. Waterford har placerat kornet – var och hur det odlas – i hjärtat av det de gör. En naturlig utveckling av denna filosofi är att se vad inte bara Single Farm Origins kan åstadkomma utan vad även ekologiskt odlat korn kan göra när det ges rätt plattform.

Om du vill läsa mer om Waterford så har vi gjort en intervju med Mark Reyneir som du kan läsa här

Waterford Organic: Gaia 1.1 är den första ekologiska irländska whiskyn som certifierats av The Organic Trust. Deras nya Arcadian-serie är deras okonventionella utbud av ekologiska och biodynamiska whiskys. Gaia 1.1 destilleras från ekologiskt irländskt korn odlat av Paddy Tobin, Alan Jackson, Pat och Denis Booth, Jason Stanley, Trevor Harris och John Mallick.

Waterford Organic: Gaia 1.1 har lagrats i ett spektrum av olika fat: 42% amerikansk ek, 1% jungfru ek, 18% Vin Doux Naturel ett sött starkvin och 23% fransk ek. Den är buteljerad på 50% utan färgning, kylfiltrering eller några tillsatser. Helt naturligt.

24 000 flaskor släpps på 25 marknader den 12 oktober och kommer att kosta cirka 80-86 € / 80 £

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*