17 åring Single Cask Tamdhu släpps på måndag!

En unik 17 årig Single Cask från Tamdhu lanseras den 11 september i blott 291 numrerade flaskor!

De två initiativtagarna bakom whiskyn är whisky-ambassadör Jon Espeset som står bakom det nya varumärket Krog & Co och Moestue & Casks före detta medarbetare Patrik Strandberg.

– ­Det här är en unik produkt eftersom det är svårt att få tag på Single Cask som är en bristvara. Destillerierna vill behålla dem för sig själva och göra sina egna varianter, säger Patrik Strandberg och fortsätter:
– Jon Espeset som är en riktig whiskyentusiast tände direkt på tanken att de skulle få ha en egen buteljering på Krog & Co. Whiskyn kommer att finnas på alla Krog & Co-restauranger och den är också framtagen för att fira att de nu startar den nya restaurangkedjan.

Whiskyn destillerades år 2006 och buteljeras nu. Den håller 57,2 procents alkoholstyrka, är sherryfatslagrad och ingen kylfiltrering har skett vid buteljeringen. 100 kronor från varje såld flaska kommer att gå till välgörande ändamål i Jönköping.

Smakbeskrivning från Distillery Manager Sandy McIntyre:
Doften är djup och behagligt kryddig med antydan av nejlika och anis, dadlar, yoghurttäckta russin, karamell, mjuk ek och delikata citrusnoter.
Smaken är generös med smörkola och torra sherrytoner, valnöt, rostad mandel och seg maräng. Avslutet är långt med en antydan av kaffe.

Tamdhu Single Cask # 2230

Nr: 5539201
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 57,2 %
Pris: 3.199 kr
Lanseringsdag: 11/9
Antal: 291 flaskor