Ardbeg Supernova 2019 – ett nytt rymdäventyr

Nu lanserar Ardbeg nu en ny specialutgåva, som anländer med uppdraget att ta Ardbegs fans ut på en resa genom torvens många dimensioner. Ardbeg Supernova gör blixt visit, men kommer för evigt vara en lysande stjärna på singel malt-himlen. Ardbeg Supernova finns att köpa på Systembolaget i begränsad upplaga från den 3 oktober 2019.

Ardbeg Supernova är en samling favoriter i begränsad upplaga, som släppts i flera omgångar. Den första lanserades 2009 och den senaste utgåvan i slutet av 2015. Som det allra första whiskyvarumärket utförde Ardbeg ett rymdexperiment, där en flaska med Ardbegs singel malt whisky kretsade runt jordens atmosfär under tre år (2011 till 2014) ombord på den internationella rymdstationen. För att fira Ardbegs banbrytande rymdexperiment lanseras nu ytterligare en upplaga.

I strävan efter en fenomenal whiskyupplevelse utmanar den här specialutgåvan, Ardbeg Supernova, de sensoriska uppfattningarna om vad en whisky kan vara, då den låter smaklökarna utforska nya dimensioner av torven som används till Ardbeg whisky

– Supernova är den whisky som har den mest utvecklade torvkaraktären av alla våra whiskysorter. Det är häpnadsväckande hur smakerna brister ut i en stark explosion av torv och rök, säger Dr Bill Lumsden, Director of Destilling, Whisky Creation and Whisky Stocks vid Glenmorangie Company.

Ardbeg Supernova har en magnifik doftkaraktär av anis, mentol och eukalyptus, som kompletteras med söta toner av krämig kola och mynnar ut i toner av pepparmint, fänkål och en aning av kamferträ. Med några droppar vatten framhävs fler doftaromer av kola och den torra jordnära torvkaraktären anas. Smaken är kittlande och pepprig och övergår i en explosion av intensiva, jordnära, rökiga toner som en förnimmelse av sot, förkolnad ek, björk, tjära och mentol.

– Den otroliga explosionen av torv i Ardbeg Supernova är förklaringen till att dessa lanseringar har varit så populära bland Ardbeg entusiaster genom åren. Supernova 2019 är den femte upplagan i serien, och jag är säker på att den kommer sälja slut på nolltid, sägerMichael Heads, chef för destilleringen på Ardbeg.

Ardbeg Supernova
Artikelnummer: 4058601
Alkoholhalt: 53,8%
Pris: 1 499 SEK 
Volym: 700 ml
Lansering: 3 oktober 2019

1 Trackback / Pingback

  1. Ardbeg Supernova (SN2019) Committee Release 53,8% « freddeboos.se

Kommentarerna är stängda.