Barracuda Gran Reserva 7 years – ny mörk premiumrom med Fairtradecertifiering

Sedan den första lanseringen på 1930-talet har Barracuda varit en storfavorit hos svenska folket. Nu utökas Barracudafamiljen med en härlig, mörk premiumrom som dessutom är Fairtradecertifierad. Vi välkomnar Barracuda Gran Reserva till den svenska marknaden.

Närmare 100 år har passerat sedan Barracuda simmade in på den svenska marknaden och satte rom från Karibien på kartan. Denna populära kvalitetsrom har under årens lopp blivit mer och mer uppskattad. Barracuda Gran Reserva är därför efterlängtad och den mest prestigefulla nyheten som på bästa sätt kompletterar det befintliga sortimentet.

Den mörka premiumrommen bjuder på en härlig doft av torkad frukt, karamell, exotiska kryddor samt en fläkt av citrus. Smaken är lång och intensiv med inbjudande inslag av russin, kola och tropisk frukt. Tack vare den sju år långa lagringstiden på ekfat har rommen utvecklat distinkta vaniljtoner samt en rund och balanserad smak. Det gör att den lämpar sig utmärkt att dricka i ensamt majestät med eller utan is – genom att sippa på den rent kan man till fullo njuta av alla smaklager drycken består av, men självklart fungerar den även som en god bas i lyxiga romdrinkar.

”Romtrenden är stark i Sverige och att kunna erbjuda de svenska konsumenterna Barracuda Gran Reserva känns väldigt roligt. Dessutom känns det extra bra att den är tillverkad på socker från Fairtrade-certifierade bönder. Det gör att man kan dricka den med rent samvete, säger Nils Nordqvist, Senior Brand Manager på Anora.­­­­­­”

Den rykande nyheten på romhimlen kompletterar det befintliga sortimentet bestående av Barracuda Rum Silver, Barracuda Vanilla Spiced och Barracuda Raspberry Spiced.

Barracuda Gran Reserva lanseras den 15 februari i Systembolagets beställningssortiment.

Barracuda Gran Reserva

Ursprung: Karibien (Dominikanska Republiken)
Artikelnr: 59716
Pris: 349 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40%