Dublin Liberty Distillery är nu öppnat!

Dublin Liberty Distillery öppnade officiellt på onsdagen den 20 februari och de har från start en kapacitet att producera 2,1 miljoner flaskor whisky årligen och välkomna upp till 80 000 besökare.

Byggande de har byggt sitt destillerieri har en 400-årig historia i en kulturellt viktig del av Dublin, Liberty.

Ägarna till Liberty Distillery har redan tre relativt välkända Irländska whisky i sin portfölj, The Dublin Liberties, The Dubliner och The Dead Rabbit. Nu förstärker de alltså sitt utbud med ett eget destilleri.

Viktiga marknader är i nuläget inte norden utan fokus ligger istället på främst USA tätt följt av Ryssland, Tjeckien, Polen och Australien.

Dublin Liberty Distillery siktar på att kunna sälja 50,000 cases, ca 300 000 flaskor redan den första året.

Mer än 28 miljoner euro har investerats i dels nybyggnationen men också renoveringen av lokalerna. Här räknas också varumärke-, lager- och anläggningsinvesteringar.

Irländsk whisky gjorde en liten dipp i försäljningen under 2018 då de backade från 14 miljoner till 10 miljoner lådor á 6 flaskor. För att jämföra så ligger Scotch Whisky på ca 95 miljoner lådor á 6 flaskor.

Öppet för besök
Från och med idag (21 februari 2019) så är destilleriet öppet och erbjuder rundturer. På plats finns också en whiskybar.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*