W.D. O’Connell kommer till Sverige!

2022 börja med en rivstart för alla whiskyentusiaster! Idag den 22 januari gör W.D. O’Connell entré på Systembolaget med två buteljeringar – den rökiga Bill Phil och en 10 årig grain whiskey.

Bakom denna lansering står Northern Beverages som under 2021 har släppt en rad hyllade buteljeringar från både Raasay Distillery i Skottland såväl som Waterford Distillery på Irland.

W.D. O’Connell är en Irländsk oberoende buteljerare som startade 2019. Grundaren, Daithí O’Connell, hade rest jorden runt men aldrig riktigt känts sig lika hemma som på Irland. Men genom sina resor så upptäckt han en helt ny värld av smaker och dofter. Väl hemma igen på Irland så grundade han W.D. O’Connell – ett whiskeyföretag som inte är likt något annat.

De har inga planer eller ambitioner på att starta ett destilleri utan deras affärsidé är att dels köpa fat och buteljera dem men också att fylla fat med New Make för att lagar i sitt egna lagerhus. Men det är inte bara Irländsk Single Malt som de inriktar sig på utan de är öppna för hela världens whisky – en hel värld av smaker!

De två som lanseras i Sverige idag den 3 januari sticker ut en del för att vara Irländsk whiskey!

Bill Phil Single Malt Irish Whiskey

The Bill Phil är en trippel destillerad rökig Irish Single Malt Batch whiskey som också var starten på hela W.D. O’Connell. Den är lagrad på first-fill bourbon barrels i 3 – 5 år och buteljerad vid 47,5% och helt utan tillsatt sockerkulör.

Pris: 749:-
Artikelnr: 55089
Lanseras den 22/1 2022

Bourbon & Rye 10yo Single Grain Irish Whiskey

Detta är den första Grain whiskeyn som W.D. O’Connell har släppt och den har fått sitt namn efter de bägge fattyperna som användes för att lagra den. De första 10-12 åren i ex-Bourbon fat och sedan har den fått en finish i ex-Råg whiskey fat. Den är buteljerad vid 48% och helt utan tillsatt sockerkulör.

Pris: 749:-
Artikelnr: 55090
Lanseras den 22/1 2022