Glenmorangie lanserar söt whisky inspirerad av bakverk

Glenmorangie lanserar nu en söt och eftergivande skotsk single malt-whisky, tillgänglig på systembolaget från den 23/10. Glenmorangie A Tale of Cake är inspirerad av favoritminnen från bakning, födelsedagar med mera och är en hyllning till glada stunder som bakelser bidrar med. Prisbelönta konditorn Dominique Ansel har dessutom tagit fram en ”CakeTail”; en kombination av bakelse och cocktail till Whiskyns utsökta smaker av honung, vit choklad och frukt ära.

Glenmorangie A Tale of Cake blev till när Dr Bill Lumsden, Glenmorangies chef för Whisky Creation, inasåg att några av hans gladaste minnen hade med bakverk att göra. Från att baka med sin mormor till den upp-och-nervända ananastårtan som hans dotter bakade till honom på sin födelsedag. Med målet att fånga det magiska med bakelser i en single malt-whisky, experimenterade han med att göra sista lagringen av Glenmorangie i Tokaji dessertvinfat. Genom det skapade Dr Bill Glenmorangie A Tale of Cake, som kombinerar de söta, honungsrika tonerna med Glenmorangies mjuka och fruktiga karaktär.

Naturligtvis smakar denna singelmalt särskilt utsökt tillsammans med bakelser vilket ledde till ett samarbete mellan Glenmorangie och Dominique Ansel. Precis som Dr Bill har konditorn, hyllad som ”New Yorks Willy Wonka” en passion för att utforska nya smaker (ta till exempel hans världsberömda Cronut® – en hybrid mellan munk och croissant). Han föreställde sig hur han kunde föra ihop tårta och whisky och skapade en unik twist på en ananasbåttårta inspirerad av Glenmorangie A Tale of Cake. I kombination med en Old Fashioned cocktail med ananas framtagen av expertmixologen Jeremy Le Blanche, skapar den en utsökt CakeTail full av njutning. Dessutom har Dominique och Jeremy tagit fram ytterligare CakeTail-kombinationer för att fira tre av Glenmorangies mest älskade whiskyer: The Original, The Lasanta och The Quinta Ruban.

Glenmorangies CakeTail-kombinationer kommer att finnas tillgängliga från hans bageri i New York. Men för att se till att alla kan skämma bort sig med dessa skapelser kommer Dominique och Jeremy också att dela versioner som är lätta att återskapa hemma i en serie kortfilmer som släppts på Glenmorangies sociala kanaler.

-”Precis som så många av oss kommer några av mina favoritminnen från bakverk, oavsett om det är att hjälpa min mormor i hennes kök eller ananasfödelsedagstårtan som min dotter överraskade mig med ett år. Genom att avsluta whisky i Tokaji-vinfat, har jag fångat glädjen och njutningen i Glenmorangie A Tale of Cake. Smaken är technicolor, läcker, söt och komplex med flerskiktade skurar av honung, vit choklad och frukt samt en antydan till mynta. Som du kanske anar smakar den fantastiskt när den avnjuts med riktig tårta, så det är fantastiskt att se Dominique get det liv i sina CakeTails”, Säger Dr Bill Lumsden.

-”När jag provsmakade Glenmorangie första gången öppnade det mina sinnen för denna fantastiska värld av färg, konsistens, smak och arom, det är ett nytt äventyr varje gång. Jag gissade aldrig att jag kunde njuta av whisky så mycket, men det finns en vänlighet i hur Glenmorangie smakar. Bakning och whiskytillverkning är olika världar men de har mycket gemensamt. Om du blandar Dr Bills passion för singelmalt med min kärlek till tårta får du det bästa från båda våra världar!”, säger Dominique Ansel.

Glenmorangie A Tale of Cake

är tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment från 23/10.
Pris: 859 SEK
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46%
Systembolagets artikelnummer: 4082301