Kilnaughton Secret Islay

Inget är så spännande som hemligheter.  Men för en oberoende whiskybuteljerare är hemligheter nästintill vardagsmat. Skälet är att man i sina avtal med de uppköpare, blandningsföretag eller destillerier som man gör affärer med ofta har förbundit sig att inte berätta om ursprungskällan. Man är helt enkelt angelägen om att inte avslöja producenten. Skälet till det är i sin tur att producenterna inte vill att konkurrerande whisky ska komma ut på marknaden under det egna destilleriets namn.

Cooper´s Choice buteljeringar av Kilnaughton är exempel på en sådan väl bevarad hemlighet. Kilnaughton Secret Islay har fått sitt namn efter Kilnaughtonbukten på Islays sydkust – om det är en hint om vilket destilleriet är så kan vi nog dessvärre vara säkra på att det inte är det närbelägna Port Ellen, vi ska nog längre bort på sydkusten kan man tänka.

Vill du lära dig mer om Cooper´s Choice och företaget bakom, The Vintage Malt Whisky Company så kan du läsa vår intervju Andrew Crook i vårt senaste nummer!

Kilnaughton är ett område på Islay strax utanför Port Ellen, det är också namnet på en berömd bukt med en makalöst vykortsvacker sandstrand. Kilnaughton Beach lockar badande sommarturister med närmast medelhavslikt vatten. De dagar Islay begåvas med vackert väder ska sägas.

Den här utgåvan av Kilnaughton Secret Islay har lagrats på ett Olorosofat, är omkring fem år gammal och säljs enbart på den svenska marknaden.

Kilnaughton Secret Islay

Säljstart: Fredag 10 mars
Artnr: 41364-01
Pris: 790 kr
Alkoholhalt: 57%
Typ: Single Malt Scotch Whisky
Producent: The Vintage Malt Whisky Co.
Ursprung: Islay, Skottland
Destilleri: Anges ej
Destillerad: Anges ej
Buteljerad: 2022
Ålder: Anges ej på etiketten, men inofficiellt omkring 5 år
Fat: Oloroso Sherry Cask, Cask No 161
Råvara: Hårt torvrökt (ca 40 ppm) mältat korn
Destillation: Dubbeldestillerad
Övrigt: Ej kylfiltrerad, inga tillsatta färgämnen
Antal flaskor totalt: 750 fl.
Antal flaskor till Sverige: 720 fl.