The New Selected Swedes Agitator – Sauternes 4yo släpps imorgon.

Hos Selected Malts handlar allt om passionen för whisky och entreprenörerna bakom den. Sverige har sedan 20 år tillbaka tillverkat whisky av absolut världsklass och med serien Selected Swedes vill vi hylla det svenska whiskyhantverket.

Med pinjärerna Mackmyra, High Coast, Hven och inte minst Agitator i spetsen så har Svensk whisky nu sats på världskartan rejält. Svensk whisky har på många sätt överraskat oss alla genom åren och inte minst det otroliga entreprenörsskap som finns ute i vårt avlånga land. Många är de destillerier som sakta vuxit fram och satt sin prägel inom svenskt whiskymakande.

På Selected Malts gillar vi att hitta på nya saker och vi satte igång redan under 2019 med att skapa en ide om en Selected Swedes serie som också kom att bli en separat produkt i vårt utbud av whisky.

Dags för en nystart av Selected Swedes serien

Varför gå över ån för vatten som de brukar skoja om på kontoret ibland hos Selected Malts. Selected Swedes är en hyllning till svenskt whisky hantverk och inte minst en hyllning till alla deras vänner i branschen. Vad kan passa bättre än att nystarta denna populära serie med Agitator Whiskymakare som de redan känner så väl och har ett nära samarbete med.

Agitator tänker och verkar i mycket utanför boxen, och som Sveriges kanske t.o.m. ett av världens mest teknikfokuserade destillerier så lämnas inget åt slumpen. Här finns ambitionen att göra världens bästa whisky. Nu har Selected Malts lyckats komma över några fantastiska fat varav detta är det första – ett härligt rökigt Sauternes fat på dryga 4 år.

I doften känns mogen med fruktig rök i en lätt söt inramning som utvecklas med mogna apelsiner, nougat och lägereld.

I smaken finns mer kraft med tydlig vanilj, citrus och ingefära som först döljer röken väl. Viss sälta dyker fram men mot slutet övergår detta i en lätt sötma och den först ganska lätta röken gör sig mer och mer påmind mot slutet.

The New Selected Swedes Agitator – Sauternes 4yo

Ålder: 4 år
Fat typ: Sauternes cask
Sprit: Peated 40ppm
Destillerad: 2019-05-16
Buteljerad: 2023-09-05
ABV: 54,1%
Antal Flaskor: 249
Volym: 500 ml
Pris: 649:-
Artikelnummer: 85588
Lanseringsdatum: 8 november