Unik Littlemill Single Malt Whisky 29yo är släppt i UK

Nu har Loch Lomond Group släppt 2019 års version av deras Private Cellar Release. Denna gång är det en 29 årig version av Littlemill.

Det är en skapelse av Loch Lomonds Master Blender Michael Henry. Denna buteljering är en blandning av sju Littlemill fat som tillsammans ska representera både destilleriets karaktär såväl som regionen, Lowlands, karaktär.

De sju faten innehöll whisky som var destillerad på tre olika datum 1990 och fylldes på fat med en styrka på 68,7& eller 68,8%. Alla fat var refill-bourbon.

Från 1950 och framåt så lagrades Littlemill´s whisky i en kombination av bourbon och sherryfat. För att återskapa den lagringsprocessen så har denna buteljering fått dubbel slutlagring. Först i 1st fill Oloroso Sherry och sedan i franska limousine fat.

Littlemill Distillery, som lades ned 1997 och slutligen förstördes i en brand 2004, särskilde sig på en rad punkter mot andra destillerier i Skottland. För det första så trippeldestillerade sin sprit, något som ytterst få destillerier gör i Skottland. För det andra så fick de sitt vatten från Highlandskällan Auchentorlie Burn och sin torv från Stornoway och Perthshire.

Denna unika buteljering av Littlemill finns just nu att beställa genom den svenska importören Stellan Kramer.

Ett riktpris till Systembolaget via privatimport ligger på ca 25 000 kr per flaska.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*