Två nya Rosebank Single Casks släpps i februari

Idag (10/2) gick Ian Macleod Distillers ut med nyheten att de kommer att släppa två Single Cask Rosebank Vintage 1993 – alltså destillerade samma år som destilleriet stängdes

Det ena fatet gav 280 flaskor och det andra 259 – 100 buteljer från varje fat erbjuds till försäljning online via lottodragning. De öppnar lottodragningen på fredagen den 14 februari för sina nyhetsbrevsprenumeranter och öppnar sedan anmälningarna för allmänheten 18 februari.

Du anmäler dig på denna länk: http://www.rosebank.com/ballot

Bägge buteljeringarna är lagrade på refill Bourbon Hogsheads, men Ian Macleod lovar att de skiljer sig markant ifrån varandra.

Rosebank 1993 Cask 433 är buteljerad vid 53,3% och fatet gav ifrån sig 280 flaskor.

Rosebank 1993 Cask 625 är buteljerade vid 50,4% och fatet gav ifrån sig 259 flaskor.

Anledningen till att de släpper endast 100 flaskor online beror på att de vill ge sina fans en ärlig chans till att erbjudas att köpa en flaska för grundpriset- de är väl medvetna att andrahandspriserna kommer att stiga på dessa två buteljeringarna.

De håller anmälan öppen i två veckor. Om du är en av de lyckliga att knipa en flaska så är priset £2500 styck, men då ingår också möjligheten att hämta upp din butelj i London den 18 mars där Robbie Hughes – Rosebank´s Distillery Manager finns på plats. Där kommer du även att få möjlighet att provsmaka flaskan du precis har köpt.

Du kan läsa mer om Robbie Hughs och Rosebanks pånyttfödelse i vår intervju med Robbie

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*