Mackmyradagen återkommer 3 juni!

Den 3 juni återkommer Mackmyradagen – och i år har de inte sparat på krutet! Det blir en dag fylld av whisky, mat, musik och upplevelser på plats vid destilleriet i Gävle.

I Mackmyra whiskyby, bara ett stenkast från Gävles stadspark, bjuder de återigen in alla livsnjutare till en dag i whiskyns tecken!

Under dagen får du upplev svensk hantverkswhisky, fatlagrad gin och lokala ölsorter. Ta del av bl.a. whisky- och ginprovningar, foodpairing, underhållning och inspirerande gäster på scenen. Dagen till ära avslöjar de också en riktigt tung nyhet och milstolpe i svensk whiskyhistoria.

Vid destilleriet kommer de ha en matmarknad där du som besökare får möjlighet att utforska delikatesser från Mat och Vin by Micke, Högbo bruks utomhuskök, Bergmansfisk, Geflebockens bryggeri, Lassgårds kaffe med flera.

Provningar kommer ske under dagen mellan 11.00-18.30. Här kan du matcha Ost med Whisky, utforska Mackmyra Reserve, smaka på deras fatlagrade gin, Mackmyras blender Lii Johnson tar med dig på en smakresa och du kan utforska deras rökiga whiskys på plats i mälteriet!

På scen kommer Patrick Björsjö med gäster finnas och de börjar dagen börjar med ett invigningstal där Mackmyra släpper en stor nyhet därefter bjuder de upp Margaux Lespinasse från Maison Ferrand. Margaux är kapten på Mackmyras flytande lager i Paris, Barge166, och kommer bjuda på en romprovning från Plantation. Senare på scen kommer Björn Dixon, Stig Salming och Harriet Nauer att uppträda.

Ses vi där?

Vi kommer att vara på plats under dagen för att göra intervjuer och rapportera om dagen i vårt juni/juli magasin!

Läs mer och säkra dina biljetter här: Mackmyradagen 3 juni 2023 biljetter